Latest News

Tuesday, July 11, 2017

អត្ថប្រយោជន៍ទាំង ១៣ នៃការផឹកស្រាបៀរ ដែលអ្នកមិនដែលដឹងពីមុន




សព្វថ្ងៃមនុស្សភាគច្រើន អោយតែមានការជួបជុំ ឬកម្មវិធីតែងតែមានការពិសារស្រាបៀរ។ ជាការពិតណាស់ មនុស្សមួយចំនួនផឹកស្រាបៀររាល់ថ្ងៃដោយមិនបានដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់វាឡើយ​ វាមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពបើសិនជាយើងពិសារក្នុងកម្រិតមធ្យមមួយដែលត្រឹមត្រូវ តើស្រាបៀរមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ?

1. លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងជម្ងឺមហារីក
សមាសធាតុ flavonoid​ ដែលត្រូវបានគេហៅថា Xanthohumol ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងថនិកសត្វដែលជាទូទៅគេប្រើក្នុងស្រាបៀរ។ វាត្រូវបានគេមើលឃើញថាដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីករួមទាំងមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។ នេះបើយោងតាមជីវវេជ្ជសាស្ត្រវាក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុ polyphenols ដោយសារតែគ្រាប់ធញ្ញជាតិដែលត្រូវបានប្រើសម្រាប់ការរំលាយអាហារ។ វាត្រូវបានគេបង្ហាញថាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកដូចជាស្រាក្រហមដែរ។

2. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង
ស្រាបៀរមានផ្ទុកនូវវីតាមីន B6 ដែលការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺបេះដូងដោយរារាំងការបង្កកំណើតនៃសារធាតុម្យ៉ាងហៅថា homocysteine ។ វាមានប្រសិទ្ធិភាពស្តើងលើឈាមនិងទប់ស្កាត់ការកកើតកំណកឈាមដែលបណ្តាលអោយស្ទះសរសៃ coronary។ ការប្រើប្រាស់កម្រិតមធ្យមក៏ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការរលាកដែលជាមូលហេតុនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងដែលជាកូលេស្តេរ៉ុលនិងបន្ទះដែលបង្កើតឡើងនៅលើសរសៃឈាមនិងជញ្ជាំងសរសៃឈាម។

3.ការកើនឡើងដង់ស៊ីតេឆ្អឹង
ការញ៉ាំកម្រិតមធ្យមត្រូវបានគេបង្ហាញថាបង្កើនដង់ស៊ីតេឆ្អឹងដោយហេតុនេះអាចការពារហានិភ័យនៃការបាក់ឆ្អឹងនិងជំងឺពុកឆ្អឹង។

4.ជំងឺទឹកនោមផ្អែម
 ការសិក្សាបានផ្សារភ្ជាប់ការទទួលទានស្រាបៀរកម្រិតទាបទៅនឹងអត្រានៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ទាប។

5.ការបង្ការភាពស្លេកស្លាំង
 ស្រាបៀរគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B12 និងអាស៊ីតហ្វូលិក ដែលជាកង្វះនៃវីតាមីន B12 ។ វីតាមីន B12 ក៏មានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការរក្សាបាននូវការលូតលាស់ធម្មតាការចងចាំល្អនិងការប្រមូលផ្តុំ។

6.ការលើសឈាម
 អ្នកផឹកស្រាបៀរជាទៀងទាត់ត្រូវបានគេរកឃើញថាមានសម្ពាធឈាមទាបបើប្រៀបធៀបទៅនឹងអ្នកដែលញ៉ាំស្រាទំពាំងបាយជូរឬស្រវឹងដទៃទៀត។

7. លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងភាពចាស់
 ស្រាបៀរបង្កើនអត្ថប្រយោជន៍និងផលប៉ះពាល់នៃវីតាមីនអ៊ីដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំខាន់នៅក្នុងខ្លួន។ វាគឺជាផ្នែកសំខាន់នៃការថែរក្សាសុខភាពល្អខណៈពេលដែលវាជួយពន្យារដំណើរនៃភាពចាស់។

8.គ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រម៉ាត់ 
ការទទួលទានស្រាបៀរកម្រិតមធ្យមអាចជួយដុតបំផ្លាញ កូឡេស្តេរ៉ុល និងបន្ថយការប្រមូលផ្តុំជាតិប្រូតេអ៊ីនដែលនាំអោយមានការថយចុះហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាគ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់។

9.ការការពារជំងឺវង្វេងនិងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង
 ការប្រើប្រាស់ស្រាបៀរក៏បង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលល្អពី 10% ទៅ 20% ផងដែរដូច្នេះវាអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺវង្វេងនិងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។

10.ជំនួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
 ស្រាបៀរត្រូវបានគេបង្ហាញថាមានផ្ទុកនូវសារធាតុរំលាយអាហារមួយចំនួនដែលរួមមានការរំញោចនៃក្រពះ, អាស៊ីតក្រពះនិងក្រពេញអង់ស៊ីមលំពែង។

11.ដុំពកនិងជំងឺពុកឆ្អឹង
 ស្រាបៀរត្រូវបានគេរកឃើញថាមានជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់និងសូដ្យូមទាប។ វាគឺជាប្រភពសម្បូរម៉ាញេស្យូមដែលបណ្តាលអោយថយចុះហានិភ័យនៃគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។ សារធាតុស៊ីលីខុនដែលមាននៅក្នុងវាក៏ត្រូវបានគេស្រូបយកដោយរាងកាយយ៉ាងងាយស្រួលផងដែរដោយពន្យល់បន្ថែមទៀតអំពីប្រសិទ្ធភាពនៃការការពារស្រាបៀរប្រឆាំងនឹងជំងឺពុកឆ្អឹង។

12.កាត់បន្ថយ Stress Buster
ដូចជាភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុលដទៃទៀតស្រាបៀរត្រូវបានរកឃើញថាកាត់បន្ថយភាពតានតឹងនិងសម្រួលដល់ការគេង។
13.Diuretic
 ស្រាបៀរដើរតួនាទីជា diuretic និងបង្កើនការនោម។ នេះជួយសំរួលការដកចេញនូវជាតិពុលនិងកាកសំណល់ចេញពីរាងកាយ។

យ៉ាណាម៉ិញអ្នកគួរញ៉ាំក្នុងកំរិតមធ្យមមួយ ទើបទទួបានអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនេះហើបើសិនជាអ្នកញ៉ាំនៅក្រៅផ្ទះ នៅតាមហាងឬក៏ភោជនីយដ្ធាន គួរញ៉ាំក្នុងកម្រិតមួយដែលអាចគ្រប់គ្រងស្មារតីខ្លួនឯងបាន។

source: organicfacts

No comments:

Post a Comment

Recent Post